(Română) Scrisoarea A Treia Catre Shri Ajita

Posted: April 9, 2008 / in: Blog / 32 comments

MOTTO: daca taceai, intelept ramaneai!
Draga Ajita,

Sunt uimit ca dupa ce ai citit ceea ce ti-am scris ai continuat cu acuzatii mizerabile si nefondate.

Eu inteleg din ceea ce scrii tu ca ai cedat tentatiei (fapt care nu este nou dealtfel in lumea in care traim astazi) de a critica ceea ce nu intelegi pentru ca in acest fel ai mai multe sanse de a ramane de partea “puterii” si de a nu risca sa fii in prima linie a transformarii care vine. Inteleg si te compatimesc profound pentru aceast esec spiritual. Sper ca din tristul tau exemplu, cei lucizi vor invata ca pe calea spirituala nu este permis sa facem compromisuri chiar si daca ni se pare ca drumul transformarii este prea anevoios.

Acuzatiile tale vadesc din nou o necunoastere flagranta (mai ales pentru pozitia pe care vrei sa ti-o arogi in comunitatea internationala) a principiilor morale ale spiritualitatii. Tu faci acuzatii plecand de la presupuneri, fapt care reprezinta ori o proasta educatie spirituala ori o rea intentie si iti marturisesc ca nici nu stiu care varianta ar fi de preferat in situatia ta. In scrisorile mele de raspuns de pana acum, ti-am spus despre modul in care inteleg eu calea tantrica si ce anume am facut pentru a pune in aplicare aceste principii. Daca dupa expunerea deschisa a acestor aspecte tu consideri ca eu sunt implicat in “sex-business” ma vad nevoit sa iti reamintesc proverbul intelepciunii milenare care spune ca “cel pervers judeca lumea dupa propria sa perversitate”.

Share the article on your social media

Advaita Stoian

Comments (32)

 1. cecilika says:

  Mihaita,

  cum bine zici: daca taceai, intelept ramineai. Dar asta era valabila deja de la prima scrisoare adresata lui Shri Ajita.
  Felicitarile mele. Te-ai intrecut pe tine. Mai ai un pic si te eliberezi si tu.

  Sa-ti dea Dumnezeu ce-ti lipseste, baiatule.

  Cecilia Tiz

 2. altus_arya says:

  Iertare daca imi dau cu parerea dar poate ajuta:
  Ma mir ca desi Ajita ti-a aratat musca de pe caciula tu il scoti tot pe el vinovat intr-un limbaj cam dur.
  Ca sef de organizatie nu era deloc indicat sa joci in acele filme daca se vrea un progres spiritual planetar.Cui ii folosesc acele filme??Le-am vazut si eu si m-au cam marcat,mai ales cele cu pee.Cred ca mai mult rau au facut organizatiei.Cat priveste partea cu tantra daca tu crezi ca ai inteles-o mergi inainte.Ori regenerezi planeta cu aceste idei revolutionare ori nu.

 3. hionia dror says:

  Dear yogis!
  i am amazed to read the political accusations that attack MISA without any connection to reality.
  I, an Israeli medical student in Romania, that have lived in Bucharest for 5 years, and practised yoga and ayurveda in MISA yoga school for 6 years, wish to declare that this is a unique rare initiatic school,
  that won’t ignore any divine truth for any human mental limitation.
  Israel is offering a variety of spiritual schools, but unfortunately many of them are not following a real authentic source like MISA.
  I feel honestly that the persons like Ajita, are confused, jealous beings, that wish for a political power. I am sorry for him and for those who follow his path of ignorance.
  I wish for all the real aspirants to find the divine truth.
  hionia dror.

 4. catalin says:

  Apreciez sinceritatea ta, Mihai, si imi place ca raspunzi pe larg, cu amanunte, astfel ca ii “inchizi gura” lui Shri Ajita cu propriile lui argumente.Oricum ii prinde bine, ca mai invata cate ceva despre tantra.

 5. Stef says:

  Ha, ha, tantra se invata din scrisori! Amatorilor!

 6. Dr.Ana Dumitrescu says:

  Mihai in ochii lumii tu esti un actor de filme porno iar Ajita un maestru international de yoga.
  Bineinteles ca din interiorul organizatiei tale lucrurile se vad altfel….
  Restul sunt vorbe.

 7. enzo says:

  Avem de-a face cu persoane care doresc rau din toata fiinta lor practicii Yoga si in mod special scolii de Yoga MISA. Este cazul, de acum notoriu, al Ceciliei Tiz, care canalizeaza toata energia de care dispune, acestei afaceri murdare. Convingerea mea este aceea ca ea este ajutata de persoane cu mai multe sau mai putine grade. Nu este exclus ca, aceste persoane, in colaborare cu anumite ziare (ex: Gardianul), sa fi facut demersurile catre dl SHRI Ajita.
  Este unul din aspectele neplacute al natiei noastre romanesti: romanii lupta impotriva romanilor. Nicaieri in lume nu gasesti o astfel de mentalitate distructiva.
  Tin minte ca, la un congres al Partidului Popular European, trebuia sa fie admis PD. Singurul partid care s-a opus admiterii a fost minusculul partid romanesc: PNTCD.
  De aici se pot trage concluzii, care sunt valabile si in cazul agresiunii MISA de catre anumite cercuri din Romania. Nu sarim departe de trunchi !!!!!!!

 8. enzo says:

  To Altus Arya + dr. Ana Dumitrescu
  In momentul cand Mihai a jucat in acel film, era un simplu cursant la MISA. A facut-o in nume personal, fara sa implice MISA, iar despre acelasi film s-a mai speculat in 2005 sau 2006, culmea, tot de catre aceleasi persoane si de catre aceeasi fituica aservita masonilor: Gardianul.
  Cine are minte cu care sa inteleaga, intelege, iar cine nu, nu !!!!!!!

 9. Stef says:

  “Avem de-a face cu persoane care doresc rau din toata fiinta lor practicii Yoga si in mod special scolii de Yoga MISA.”

  Enzo esti un pik fanatic si lipsit de ratiune. Nu cred ca are cineva ceva cu yoga. Cu MISA, da, are. Si nu o neaga nimeni. Insa, inainte de a-i acuza pe cei care “au ceva impotriva MISA” (mai degraba impotriva principiilor, stilului Misa, nu e cazul sa se victimizeze nimeni), ar fi bine sa te gandesti la motivele care le justifica atitudinea.

  Sa admintem ca masonii, presa, exmisa, Politia si Guvernul au ceva cu MISA. Da, stim foarte bine de conspiratii si misiuni spirituale. Sa admitem ca e un scenariu valabil. Dar, in momentul in care Ajita ia atitudine si aduce justificari de bun simt, nu vad ce conspiratie ai mai putea inventa.

 10. enzo says:

  Draga Stef,
  Raspunsul la ceea ce ai remarcat, se regaseste in felul in care s-a desfasurat aceasta poveste. Aproape 4 ani, MISA ca membra a FEY a fost buna, fara nici un repros si brusc, a devenit indezirabila. Oare cum putem noi sa credem ca SHRI AJITA a inteles brusc, fara nici o cercetare ca, MISA nu este interesata de Yoga, in timp ce la toate concursurile internationale desfasurate in acest interval de timp, MISA este in top. Apare un contrast izbitor referitor la modul in care acest domn a intors brusc armele.
  Pentru mine este limpede ca, cei care se implica de ani de zile impotriva MISA, cu toata energia lor, sunt si la originea acestei dezinformari. Mai mult, domnul respectiv are titlul onorific omolog cu al lui Mihai si Grieg si nu este in pozitia in care sa interzica de unul singur (nedemocratic), intreruperea legaturilor cu MISA. Daca ar fi fost adevarat, era necesar un comitet, niste dezbateri fata in fata cu cei incriminati si cu argumentele lor, nu “dueluri” pe internet. Asa ceva nu cred ca se poate face intre yoghini. Din punctul meu de vedere, abordarea facuta de SHRI AJITA este total gresita, pentru ca a inceput-o public si pentru ca nu a purtat un dialog cu MIhai, ci si-a repetat sloganurile.
  Este posibil sa-ti “un pic fanatic si lipsit de ratiune”, pentru ca, trecand prin anumite situatii similare in viata, am intrevazut de la inceput miza acestei lupte. Si in acest caz nu merge cu jumatati de masura: ori da, ori nu.
  Doresc tuturor un Paste fericit. Fie ca Lumina si Adevarul nasterii Mantuitorului sa fie prezente in sufletul tuturor.
  HRISTOS a inviat !!!!!!!

 11. Marius says:

  Daca cei doi ar fi fost barbati, eventual si intelepti, si-ar fi facut timp si s-ar fi intalnit fata in fata pentru a lamuri aceasta chestiune. Asa insa, alegand aceasta modalitate de comunicare, ce implica un spatiu public extrem de mare cum este internetul, ar fi trebuit sa dea dovada de mei multa decenta si bun simt in exprimare. Daca de la Ajita n-am pretenti, el fiind un necunoscut pt mine, necunoscand ce anume si mai ales cum a practicat yoga pana acum, de la Mihai Stoian am alte pretentii deoarece face parte din scoala de yoga pe care o frecventez si eu si care, printre alte principii si maxime ce vizeaza bunul-simt, spune ca daca frumusetea si armonia trupeasca este o scrisoare de recomandare, bunul-simt este un cec in alb.
  Constat ca Mihai Stoian il imita in mod mimetic pe Grieg, fara insa a avea caderea necesara sa se adreseze astfel unor persoane care la urma urmei nu sunt nici elevii si nici discipolii sai, asa cum este Grieg pentru noi. De aceea ar trebui sa dea dovada de mai mult bun-simt si discernamant in relatiile sale cu strainii, chiar si cand sunt atinse chestiuni ce-l privesc personal, gen filmele erotice in care a jucat. Daca insa doreste sa fie in mod REPETAT ironic fata de persoane straine de el, il sfatuiesc sa o faca intre patru ochi. Si sa se mai maturizez. Mimand la nesfarsit o sa ramana mai departe cu o doza de infantilism, comica, intradevar, insa neproductiva.
  P.S. Eu unul ii multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca jucat in aceste filme, deoarece daca n-ar fi facut-o, probabil ar fi fost mult mai activ in Romania, spatiu mult mai pudibond decat Danemarca. Asa ca e omul potrivit, la locul potrivit, adica acolo in Danemarca. In Romania ar fi provocat mai mult animozitati prin comportamentul sau uneori imatur. Dialog sau cu Ajita nu este unul intre barbati si cu ata mai putin intre doi intelepti, deci mai multa retinere cand se emit in mod repetat tot felul de ironi vis a vis de adversar, altfel acest dialog va degenera intr-o balacareala in care va fi atrasa si scoala noastra de yoga .

 12. Marius says:

  Daca nu l-ar fi provocat in mod prosteste pe acest Ajita, poate ca situtia ar fi fost mai buna pentru noi in ceea ce priveste relatiile cu celelalte persoane din Consiliu.

 13. enzo says:

  Parerea mea este ca, Shri Ajita a iesit pe internet cu aceste idei preconcepute, induse dintr-o alta directie (stim noi care).
  De altfel, cine are curiozitatea sa citeasca ultimul articol denigrator la adresa MISA si a noastra, poate constata ca, Gardianul si Cecilia Tiz au depus eforturi de de a comunica celor din Federatie, parerea lor si asa-zisele “dovezi”.
  Dupa parerea mea, cei de la Federatie ar trebui sa ia la cunostinta de faptul ca, Cecilia Tiz este o impostoare care a facut Yoga la “fara frecventa” (prin corespondenta), iar titlul de instructoare l-obtinut pentru motive de reprezentare intr-o tara straina, in exclusivitate pentru meritele fostului ei sot (Vlad Ghitulescu).
  Poate ca tonul lui Mihai pare incisiv, dar, ma repet, o asemenea decizie nu se ia de o singura persoana, ci de un consiliu, cu participarea obligatorie a celor incriminati. Dupa tonul utilizat, Ajita n-a avut intentia de a conduce dialogul in directia unei medieri a situatiei.

 14. Stef says:

  “Draga Stef,
  Raspunsul la ceea ce ai remarcat, se regaseste in felul in care s-a desfasurat aceasta poveste. Aproape 4 ani, MISA ca membra a FEY a fost buna, fara nici un repros si brusc, a devenit indezirabila. Oare cum putem noi sa credem ca SHRI AJITA a inteles brusc, fara nici o cercetare ca, MISA nu este interesata de Yoga, in timp ce la toate concursurile internationale desfasurate in acest interval de timp, MISA este in top. Apare un contrast izbitor referitor la modul in care acest domn a intors brusc armele.
  Pentru mine este limpede ca, cei care se implica de ani de zile impotriva MISA, cu toata energia lor, sunt si la originea acestei dezinformari. Mai mult, domnul respectiv are titlul onorific omolog cu al lui Mihai si Grieg si nu este in pozitia in care sa interzica de unul singur (nedemocratic), intreruperea legaturilor cu MISA. Daca ar fi fost adevarat, era necesar un comitet, niste dezbateri fata in fata cu cei incriminati si cu argumentele lor, nu “dueluri” pe internet. Asa ceva nu cred ca se poate face intre yoghini. Din punctul meu de vedere, abordarea facuta de SHRI AJITA este total gresita, pentru ca a inceput-o public si pentru ca nu a purtat un dialog cu MIhai, ci si-a repetat sloganurile.
  Este posibil sa-ti “un pic fanatic si lipsit de ratiune”, pentru ca, trecand prin anumite situatii similare in viata, am intrevazut de la inceput miza acestei lupte. Si in acest caz nu merge cu jumatati de masura: ori da, ori nu.
  Doresc tuturor un Paste fericit. Fie ca Lumina si Adevarul nasterii Mantuitorului sa fie prezente in sufletul tuturor.
  HRISTOS a inviat !!!!!!!

  Din scrisorile lui Ajita transpare disponibilitatea de a corecta situatia/principiile MISA, incompatibile cu standardele Federatiei.
  Ma refer la abordarea “tantrica”: filmele xxx, videochat, Japonia, afacerile cu sex puse de unii reprezentanti MISA sub semnul spiritualitatii.

  Mihai Stoian(de fapt GB) a refuzat dialogul pe tema asta si, normal, oamenii i-au spus “la revedere!”, cum era de asteptat. Putin mai multa inteligenta de parte MISA nu ar fi stricat. Este o organizatie imbibata de sex, ar fi fost cazul sa schimbe un pik macazul. Prea multe “initieri” in Suedia, grupuri de sakti dedicate “cauzei”, cupluri deschise (de fapt ocazii pentru libertinaj sexual, curvie), prea mult videochat, prostitutie in Japonia, filme erotice asa zis spirituale.

  Tu spui ca aceste probleme au devenit vizibile brusc, la fel si schimbarea de atitudine a lui Ajita s-a produs brusc. Nu sunt de acord.
  Problemele acestea, ca si multe altele, au inceput sa fie discutate intr-un cadru public, pe net, de cativa ani, mai exact dupa plecarea lui G in Suedia(eu cred ca plecarea lui e un lucru bun). Desi erau cunoscute si existau nemultumiti si inainte de plecarea lui G, aceste probleme nu au putut fi discutate in interiorul organizatiei. Dupa cum stii si tu, cine “comenteaza” este privit ca un decazut si, in cele di urma, exclus.

  Ajita a aflat recent despre ciudateniile MISA. De la fostii membri MISA. Inainte i se prezentase o versiune bine coafata a organizatiei. Doar nu-ti inchipui ca Mihai Stoian a avut indrazneala sa-i povesteasca vreodata despre filmele “spirituale”, despre Japonia, videochat. Acestea sunt oricum “protejate” de juraminte fierbinti.

  Eu unul nu vad neaparat o conspiratie aici. Daca e una, poate e o “conspiratie” a nemultumitilor.

 15. Stef says:

  Mihai, nu inteleg de ce mi-ai sters ultimul mesaj, raspunsul meu catre Enzo. Daca ar fi continut minciuni, puteai da o replica care sa ma usture si as fi gata sa imi recunosc greseala sau necunoasterea in caz ca este dovedita. Daca era si ceva adevarat acolo, nu inteleg de ce un yoghin ca tine se fereste de adevar.

 16. enzo says:

  Draga Stef,
  Spre deosebire de tine, cunosc pe propria-mi piele si pe baza constatarilor directe, ca exista o conspiratie impotriva noastra, care a aparut la vedere cam prin 1993, iar problema “porno” este preluata din dosarele dinainte de 1989.
  Desi Grieg a fost declarat oficial victima a fostei securitati si figureaza in dosarele Amnesty International inainte de 1989, fostii securisti din Romania au preluat aceasta problema din documentatia de dinainte de 89 si au transformat-o pe cat posibil intr-un scandal: asta le este meseria, sa traga sfori din culise. In acest subiect exista o continuitate de idei si de actiune, inainte si dupa 1989, cum rar s-a mai intalnit.
  In ceea ce priveste Ajita, cred ca greseala lui majora este aceea ca a afisat pe internet discutiile cu Mihai. Informatiile primite reprezentau o problema interna a federatiei si era normal ca, presedintele federatiei aiba discutii telefonice cu Mihai si sa lamureasca astfel problemele. Ajita a dorit insa ca totul sa fie afisat pe internet si in acest fel a fost manipulat.
  Spui ca, daca e vorba de o conspiratie, aceasta este a nemultumitilor. Nu este asa: nemultumitii sunt folositi si incurajati in a-si exprima pareri cat mai negative despre MISA si despre Grieg. De cine ? De fostii securisti, care au manipulat si presa (sper ca ai cunostinta de faptul ca fiecare ziar are cel putin cate un ofiter sub acoperire in redactie) si care racoleaza fosti cursanti pentru a-i folosi impotriva MISA. Cea mai buna dovada este ca, nu toti fostii cursanti au muscat la ofertele securistilor.

 17. Stef says:

  Buna, Enzo,

  Nu inteleg de ce tot ii dati cu securistii?! Posibil sa fie securisti in redactiile ziarelor. Da, Gardianul e un ziar strins legat de serviciile de informatii. Securisti sint pina si in misa si chiar in fiecare institutie publica din Romania. Asa merg lucrurile, cineva e cu ochiul pe noi mereu. Si nu doar in Romania. Faptul ca sint securisti in redactiile ziarelor nu dovedeste ca misa e fara pata, ca e doar o conspiratie.

  “Problema porno” e preluata din filmele din care am vazut si eu secvente si in care am recunoscut cursante. Detalii nu pot da, destul ca le-a pus cineva pe taraba. Daca fetele au vrut sa fie filmate, e alegerea lor (desi mie mi se pare ca pentru o scoala spirituala, e cam mult sex, cam multa “carne”, ca sa spun asa. In unele filme nu am vazut nimic mai mult decit coit intre femei, brut, placere de dragul placerii si cam atat- Hot summer boobs de ex.), dar cum au putut sa le vanda fara stirea protagonistelor?! Au mintit cand le-au spus ca filmele raman doar pentru G sau mint acum, cand ne spun ca nu ei le-au vandut? Din “problema porno” mai fac parte si saloanele de masaj, vchatul, Japonia, initierile din Suedia. Te rog sa imi spui ce crezi despre fiecare dintre ele si cum le integrezi tu in spiritualitate sau cum crezi tu ca acestea le-au ajutat pe cursante sa evolueze spiritual (sa devina constiente, sa se apropie de esenta samd). Poate ca problema porno nu ar fi atit de grava, daca ea nu ar fi si un mijloc de finantare pentru …

  Referitor la greselile lui Ajita: poate ca el nu a fost diplomat si a purtat o discutie publica, insa, avind in vedere ca MISA nu are nimic rusinos de ascuns asa cum pretinde, nu vad de ce s-ar supara cineva de la MISA ca aceste discutii au fost postate pe net. Supararea arata ca, celor care reprezinta MIsa , nu ne-a facut placere sa se afle anumite din interior. Daca MISA ar fi loja masonica, as intelege de ce atata secretomanie, dar altfel nu o inteleg decat daca intr-adevar e ceva de ascuns.

  In plus, raspunsurile lui Mihai nu au fost la obiect, ci , mai degraba, atacuri la persoana. Asta nu mi-a placut.

  Nu ti-am raspuns pentru a porni o lupta ci pentru a-mi exprima niste neintelegeri. Daca imi oferi din intelegerea ta asupra lucrurilor, cu argumente de bun simt, rezonabile, ar fi suficient pentru mine.

 18. enzo says:

  Draga Stef,
  Securistii vor fi permanent explicatia majora a tot ceea ce se petrece in mod real cu MISA.
  Daca vei avea posibilitatea sa analizezi istoria MISA (chiar daca ti se pare bizar, dar este vorba de istorie) vei vedea ca insusi SRI a afirmat in presa ca monitorizeaza MISA din 1995 (asta este oficial, dar neoficial cred ca de prin 1993). Mai mult, SRI a facut 4 plangeri penale impotriva MISA, dintre care 3 au fost finalizate cu NUP din partea justitei, iar a patra a fost cu cateva zile inaintea evenimentelor din martie 2004. Eu cred, pe baza informatiilor publicate, ca tot ei trag sforile si acum. Este mai ieftin sa adancesti un conflict prin dezinformari propagate prin presa si sa pui la zid o organizatie in fata opiniei publice, decat sa justifici cele cateva milioane de euro care s-au consumat degeaba pentru gasirea unor capete de acuzare impotriva MISA.
  Nu poate fi contestat faptul ca anumite cursante au participat la realizarea unor filme erotice, dar au facut-o in nume propriu, nu in cadrul MISA. De 19 ani de cand practic Yoga in cadrul MISA, cunosc foarte multe lucruri si persoane, dar nu am auzit niciodata ca cineva sa fie obligat sa faca asa ceva.
  Sri Ajita nu a procedat democratic, pentru ca, sa fim seriosi, este evident ca acolo a fost un aranjament venit pe cai “subtile”, iar directia din care a venit ordinul, se vede clar. Pune-te tu in locul lui (fara sa fii mason): cum ai proceda cu un menbru al organizatiei pe care o conduci ? Nu ar fi fost normal sa discute gura la ureche, direct cu persoanele implicate, decat sa bata toba pe internet ?

 19. Stef says:

  Buna Enzo,

  Am citit raspunsul tau si pot fi de acord doar partila cu el. Inainte de a comenta ce ai scris tu, revin cu o parte din mesajul meu anterior:
  Daca fetele au vrut sa fie filmate, e alegerea lor (desi mie mi se pare ca pentru o scoala spirituala, e cam mult sex, cam multa “carne”, ca sa spun asa. In unele filme nu am vazut nimic mai mult decit coit intre femei, brut, placere de dragul placerii si cam atat- Hot summer boobs de ex.), dar cum au putut sa le vanda fara stirea protagonistelor?! Au mintit cand le-au spus ca filmele raman doar pentru G sau mint acum, cand ne spun ca nu ei le-au vandut? Din “problema porno” mai fac parte si saloanele de masaj, vchatul, Japonia, initierile din Suedia. Te rog sa imi spui ce crezi despre fiecare dintre ele si cum le integrezi tu in spiritualitate sau cum crezi tu ca acestea le-au ajutat pe cursante sa evolueze spiritual (sa devina constiente, sa se apropie de esenta samd). Poate ca problema porno nu ar fi atit de grava, daca ea nu ar fi si un mijloc de finantare pentru …

  Tu spui ca fetele au facut-o in nume propriu, dar au facut-o prin intermedierea unei scoli spiritiuale. Asta mi se pare ca nuca in perete. In plus, asa cum am spus deja, filmele au fost vandute fara stirea lor. Si asta nu e deloc corect. Consider ca s-a profitat de naivitatea feminina pe care cursantele misa o manifesta din plin. In acelasi timp, femeilor de la misa li se alimenteaza o falsa imagine de sine, prin ideea ca ele fac ceva deosebit, sunt niste zeite, in realitate totul fiind doar o exteriorizare a propriilor fantezii erotice si un soi de auto idealizare destul de meschina. E un fel de fitza “spirituala” pe care au capata-o multe dintre ele. In aceasta stare, ele sunt mult mai usor dispuse la prestaii erotice in filme, in Japonia etc.

  Pe ma intereseaza mai putin ca SRI-ul e implicat. Nu avea cum sa nu se implice in “cazul” MISA. Ma intereseaza faptul ca intr-o scoala spirituala se promoveaza videochatul, dansul la bara samd. Multi spun ca ca sint metode pentru dezinhibare. Dar ce nevoie mai ai sa cultivi sexualitatea in exces, daca ea infloreste oricum datorita epocii in care traim. De ce nu se cultiva la fel de asiduu si luciditatea, iubirea, inteligenta?
  Revenind la SRI, cred ca stii proverbul ala: “fara foc nu iese fum”. Daca e sa privim lucid, in lumina afirmatiei “fiecare primeste exact ceea ce merita”, de ce consideri ca MISA si “persecutiile” pe care le sufera nu se subscriu aceleaiasi idei. Daca e sa deschidem ochii, cred ca putem vedea gunoiul de sub pres.

  Nu ma intereseaza nici ca Ajita a discutat pe net. E irelevant. fie pe net, fie in privat, banuiesc ca rezultatul ar fi fost acelasi. Caracterul public al discutiilor deranjeaza doar pentru ca face si mai vizibile niste greseli pe care cred ca misa le-a facut si continua sa le faca. In plus ,adevaratele motivele pentru care MISA a fost exclusa din federantie ar fi putut fi cosmetizate daca se discuta intre patru ochi. Asa e imposibil. De aia doare mai tare. Eu zic ca orice greseala trebuie recunoscuta si corectata.
  Si poate ar trebuie sa te gandesti nu la fondul discutiilor – faptul ca ela au fost postate pe net – ci la continut. Mereu te legi de fond si scapi continutul din vedere. Asta nu mi se pare f obiectiv.

  Am scris cam mult. Imi cer scuze daca am jignit pe cineva.

 20. enzo says:

  Draga Stef,
  Iti raspund la ultima ta postare.
  “Tu spui ca fetele au facut-o in nume propriu, dar au facut-o prin intermedierea unei scoli spiritiuale”
  Fetele nu au facut nimic prin intermedierea unei scoli spirituale. Ai supralicitat. Si nimic din celelalte activitati la care te referi ce spui nu s-a facut in interiorul MISA sau prin coordonarea sa.
  Cum au ajuns filmele sa se vanda ? Dupa perchezitiile din martie 2004 a fost foarte usor de dus de catre cei care au facut perchezitiile.
  Sa-ti dau un exemplu: cazul judecatoarei Simona Lungu a fost fabricat bazandu-se de asemanarea dintre Simona si o alta fata, pe care o cunosc personal. Pentru stabilirea adevarului au solicitat prestatia unui “expert” fara vre-un atestat, dar care era, in schimb, fiul unui general SRI si care s-a ocupat de cazul Gregorian Bivolaru inca de pe vremea lui Ceausescu.
  Cu privire la Ajita gresesti. El a procedat dezonorant, refuzand sa aiba discutii gura la ureche. Uzantele unei atitudini democratice cereau asemenea comportament din partea lui. Era un pas obligatoriu, iar daca nu se intelegea cu cei de la MISA dupa acest pas, atunci putea utiliza internetul.
  Daca noi am fi asociati la o societate si, in loc sa rezolvam neintelegerile dintre noi prin dialog direct sau telefon, le-am baga pe internet. Ti s-ar pare corect ???

 21. Stef says:

  Buna Enzo,

  Despre Simona Lungu ce pot sa comentez?! Faptul ca fiul unui general SRI continua munca lui taica-su nu demonstreaza decat ca si in SRI sunt nepotisme si pile. Nimic mai mult. In schimb, mi se pare ciudat ca ea (judecatoarea cu pricina) si-a dat demisia, desi e nevinovata. Asta nu face decat sa adanceasca suspicinile. Cert este ca, daca esti judecator, persoana publica cum s-ar spune, nu-ti afisezi nurii in filme fie ele si spirituale. E dovada de inconstienta si demonstreaza ca fitza spirituala de care vorbeam in postul anterior functioneaza de minune. Nu cred ca cineva are ceva cu Simona Lungu ca persoana sau ca yoghin, doar cu judecatoarea Simona Lungu despre care se spune ca ar fi jucat in filme porno.

  Iar pe fata pe care zici o cunosti si care a fost luata drept Simona Lungu, daca e o buna yoghina, trebuie sa o sfatuiesti sa iasa in fata si sa-i ia apararea Simonei. Nu o poate lasa sa-si distruga cariera, pozitia sociala castigata prin munca din cauza unei confuzii. Astfel s-ar demonstra cel putin ca, desi yoghinii joaca in filme erotice, au totusi un profil moral solid si demnitate. Si cred ca acest lucru ar putea starni chiar o usoara simpatie. Pana nu se petrece acest lucru, ceea ce spui tu nu poate fi demonstrat.

  Intermedierea si influenta scolii spirituale in ceea ce priveste practicile erotice nu trebuie demonstrata. Cred ca stii ca in unele asezaminte spirituale existau vchaturi, cred ca stii ca unii instructori destin studiouri si ghici cine lucreaza in ele. Personal stiu pe cineva din Brasov. Despre plecarile in Japonia si altele, despre firma Extaz si trainuirea dansatoarelor la bara nu mai are sens sa comentam.

  Cat despre faptul ca securistii au confiscat filmele si le-au pus pe piata, e un fapt verificabil. E de ajuns ca MISA , daca vrea sa indeparteze suspiciunile, sa ii contacteze pe cei care au produs DVD-urile in strainatate si sa le ceara informatii despre cei care au furnizat materialul brut. Sa ne gandim la the Magic Passage. E un film cunoscut, are si un making of in care apar actorii. Evident, e ceva care s-a produs cu niste bani, inainte de a fi vandut. De unde crezi ca vin fondurile? Mergand chiar mai departe, filmul il regasim in celebra Tantra Box, vanduta la cursul din Danemarca (motiv de indignare pentru Ajita 🙂 ). Sa inteleg ca il vand securistii cu ajutorul yoghinilor? Oricum ai da-o, intotdeauna plapuma e prea mica si minciuna ramane macar cu picioarele afara. Pe mine nu ma convinge deloc varianta securistilor care vand filmele erotice misa.

  Nu am spus ca metoda lui Ajita e corecta. Insa, asa cum ziceam si in postul anterior, asta e fondul. Continutul discutiilor ma intereseaza pe mine. Si problema e ca nu numai noi suntem asociati la acea societate. Mai sunt si alti “actionari”, pe care asociatia nu uita sa ii aminteasca cand e vorba sa-si demostreze suprematia in Europa,dar pe care ii uita cand e vorba ca acestia sa aiba acces la adevarul despre activitatile din interior. Nu uita celebra maxima “nu exista spiritualitate superioara adevarului”.

 22. enzo says:

  Salut Stef,
  Cu privire la Simona si demisia ei, problemele au fost mai complicate. A fost dusa cu “presul” ca sa nu demisioneze pentru ca CSM va ancheta situatia si o va sprijini. Numai ca, acolo si-a bagat cineva coada, astfel ca “expertul” a stabilit ca Simona este protagonista filmului. Ancheta CSM a fost prilejul ca toata presa sa-si faca treaba de a da cu … noroi in ventilatoare. Daca ea si-ar fi dat demisia de la inceput, nu ar mai fi avut loc nici o ancheta si cazul s-ar fi incheiat fara prilejul de a murdari MISA inca o data in presa. Cu privire la fata care este protagonista reala in acel film, este strict problema ei si nu o comentez. Pentru acest motiv nu-i dau numele.
  Discutiile si controversele nu sunt cu privire la filmul Magic Passage, ci la alte filmultete, care au aparut in vest “din spuma marii”, iar MISA este acuzata ca le-a comercializat. Din nou supralicitezi cu securistii. Este suficient ca plasamentul initial sa fie facut de prietenul unui “baiat cu ochi albastri”. De aici incolo, era interesul lor ca filmele sa se gaseasca pe tarabe. Tu chiar crezi ca ei sunt prosti ??????? Insusi acest scenariu arata ca sunt inteligenti in a face rau.
  Este suficient pentru a declansa un scandal prin intermediul unui ziar din Romania, ceea ce Gardianul a si facut.
  Despre Ajita, subliniez inca odata: data fiind delicatetea subiectului, nu era de acceptat comunicarewa “deschisa” pe internet.

 23. Stef says:

  Salut, Enzo,

  Totusi, sustin ca fata implicata cu adevarat in film ar putea sa demonstreze ca Simona este nevinovata. De ce tace malc? Nu pot sa inteleg asta, mai ales ca o colega de a ei sufera nemeritat consecintele. Daca am vazut bine, poze din filmul respectiv apar si in cartea despre continenta si fix fata-care-seamana-atat-de-bine-cu-Simona e in una dintre ele. Nu vreau sa fiu ironic, dincolo de can`can si scandaluri, exista si un pik de drama umana la mijloc: cineva si-a pierdut pozitia sociala, profesionala, poarta un fel de stigmat public. Asta nu e bine. De aceea, te rog sa ii spui fetei care se ascunde acum la caldurica sa iasa in fata si sa spuna: eu am jucat in film, nu Simona.
  Inca ceva, de ce crezi ca anchetatorii au mers direct la Simona cand veni vorba de identificarea personajelor din filme?

  Reiau un pik din postul tau ca sa pot comenta:
  “Din nou supralicitezi cu securistii. Este suficient ca plasamentul initial sa fie facut de prietenul unui “baiat cu ochi albastri”. De aici incolo, era interesul lor ca filmele sa se gaseasca pe tarabe. Tu chiar crezi ca ei sunt prosti ??????? Insusi acest scenariu arata ca sunt inteligenti in a face rau.”

  Asa cum spui si tu, acesta este doar un scenariu. Ca sa fie acceptat ca adevar, trebuie verificat. Ma mira ca, desi i s-au folosit “materialele interne”, fara acordul ei, Misa nu il da in judecata pe cel care a scos dvd-urile pe piata, in strainatate. In mod sigur ar fi avut castig de cauza, deoarece procesul nu s-ar fi desfasurat in Romania. De ce casa de productie nu e luata la intrebari? De ce nu se primesc dezmintiri oficiale? daca nu sint securisti, de ce nu se afla macar cine e acel prieten al securistilor care dat filmele casei de productie? Cam multe dece-uri?

  Sint niste chestii care mi se par de bun simt. As putea sa ma imbat cu apa rece si sa cred in posibile scenarii cu prietenii baietilor cu ochi albastri, dar totusi prefer sa ma imbat cu esente tari. Cam atat.

  P.S. Si,da, cred ca sint destui securisti prosti. Si chiar daca securistii nu sut prosti, mizeaza pe “prostia” si credulitatea multimii. Asa ca ar fi putut da ei insisi filmul spre vanzare, fara prieteni. Asa ca, hai sa-i prindem cu filmu-m sac!

 24. enzo says:

  Draga Stef,
  Probabil ca “corectura” cu Simona va fi facuta la momentul oportun. Eu unul, am rabdare si sper totodata ca palma pe obrazul lor sa fie utila.
  Ai utilizat in mod nepotrivit cuvantul “anchetatori”. In cazul Simonei, acestia nu au avut rolul de anchetatori, ci de combinatori. Dupa descinderile din martie 2004, avand la dispozitie filmele si datele cu starea Simonei, care locuia intr-una din casele unde s-a actionat, au constatat ca exista o asemanare mare intre cele doua personaje si au profitat de ea.
  In martie 2004, initial, ei au avut intentia sa rada MISA de pe fata pamantului. Dupa ce au vazut ca lucrurile nu se petrec asa cum vor, au lovit cum au putut in tot ce era legat de MISA, pentru distrugerea imaginii scolii de Yoga, dar si a practicantilor din cadrul acesteia. Poate iti amintesti de fata care a fost scoasa din toaleta in strada, cu chilotii in vine, a fost filmata, nepermitandu-i sa se imbrace si a fost data pe posturi. Iar CSM afirma oficial ca yoghinii si-au facut aceste fime, ei au regizat aceasta panarama. Dec nu au puterea sa recunoasca.
  Sau despre Madalina, pe care, dupa ce au pierdut-o ca martor, au impiedicat-o sa continue liceul, impunandu-i domiciliu fortat in alta localitate, chiar sub patronajul unei societati guvernamentale de protectia drepturilor minorilor.
  Aceste evenimente arata clar, chiar si acum, dupa atatia ani, ca atunci erau disperati in a gasi orice care poate lovi in noi.
  In justitie ei si-au pregatit front de lucru pe timp indelungat. Au inceput un proces impotriva lui Grieg pentru relatii cu o minora, apoi, cand au realizat ca acesta va fi pierdut (deoarece Madalina a fost martorul principal la Stockholm impotriva Romaniei si marturia ei a convins autoritatile suedeze sa refuze extradarea si sa acorde azil politic lui Greig), au fabricat un al doilea proces, pentru ca lumea impotrtanta din MISA sa ramana agatata cumva in justite, unde se poate trage de timp pe un interval mai mare.
  Referitor la filme, nu hotarasc eu.

 25. Crina says:

  Enzo, deci tie nu ti se pare anormal ca aceste filme EXISTA, indiferent cine le-a pus in vanzare?

 26. enzo says:

  Draga Crina,
  Atata timp cat aceste filmulete au existat intrun loc ascuns, nu este ici o problema. Atunci cand cineva le-a scos la vedere, au aparut problemele.
  Este semnificativ in aceasta directie, recentul episod cu profesoara, careia i-au aparut asa, din spuma marii, pe internet, filme erotice facute cu sotul ei. Avea dreptul sa le faca ? Daca da, atunci e OK. Problema este cum au ajuns pe internet.
  Raspunsul la intrebare este semnificativ pentru acest gen de probleme. Sotul profesoarei a fost secretar in partiduletul lui Virgil Magureanu si un om care promitea. La Virgil este cheia problemei.
  La fel ca si la filmele de la noi: cam tot pe-acolo.

 27. Crina says:

  @enzo… nu te pacali singur. Filmuletul cu profesoara nu putea ajunge pe internet fara ajutor “din interior”. Adica ea sau sotul ei, presupunand ca totusi, nu l-au impartit la prieteni, ci il filmasera doar pentru ei.
  Dar nu la asta ma refeream. Ci intrebarea era asta: de ce era necesar sa fie filmate fetele in timpul probei secrete? Cui si la ce foloseau filmele alea? Ca banuiesc ca fetele n-au primit fiecare cate o copie sa se delecteze cu ea.
  Intreaba-te si tu cu obiectivitate, cine a scos filmuletele alea la vedere? Nu de alta, dar faza cu procurorii care s-au dus sa puna filmele in vanzare in Danemarca… pur si simplu nu tine.

 28. enzo says:

  Draga Crina,
  Parerea mea este ca filmele au fost scoase de cineva din interiorul MISA, care nu este loial acestei scoli de Yoga.
  Referitor la profesoara (si nu numai), sa stii ca, la moda sunt spargeri de apartamente, numai pentru a fura un HDD din calculator cu informatii si nimic altceva, care sunt folosite ulterior pentru a ataca persoana respectiva cu privire la intimitatea sa. Acest gen de operatiuni nu sunt facute nici intamplator si nici de fitecine.
  In alta ordine de idei, exista un asociat de-al tau (nick-ul utilizat este racordatu`), care citeste posturile de pe acest forum, in special ale subsemnatului, si le comenteaza cu o violenta paranoica pe alte forumuri. Sa stii ca nu ma lezeaza nici limbajul si nici violenta lui. Eu imi spun parerile si atat. Restul este drama pe care si-o traieste postand gogomanii.

 29. Stef says:

  “Parerea mea este ca filmele au fost scoase de cineva din interiorul MISA, care nu este loial acestei scoli de Yoga.”

  Si banii din vanzarea lor cine ii ia? De ce s-a negat initial ca la misa ar fi fost produse astfel de filme? Filmele cu proba secreta de la miss sunt indubitabil produse in cadrul scolii.

  Episodul cu profesoara este totusi ceva diferit. Una e ce face omul la el acasa si alta e ce face intr-o scoala spiriruala (sau nu). Cred ca e paralela nu se sustine. In timp ce filmele cu respectiva profesoara au fost facute publice de cineva rauvoitor, filmele misa au fost scoase cu intentia de a fi vandute, de catre cineva din interior.
  Pot sa accept ca unii oamenii vor sa castige bani din asta, desi nu vad legatura dintre comertul cu filmele erotice si preocuparile spirituale, insa mi-e foarte greu sa inteleg de ce au fost scoase aceste filme pe piata fara acordul tuturor participantelor. E totusi o incalcare a adevarului faptul ca li s-a ascuns acest lucru si a liberatii lor de a alege ce se va petrece cu filmele.

  Din nou, filmele astea nu pot fi produse ca in codru, trebuie semnate niste comtracte. Cine le vinde are acordul cuiva. Daca nu e acordul Misa, de ce misa nu ii da in judecata pe cei care vind aceste filme? Te-am mai intrebat acest lucru, insa ai evitat un raspuns. Cred ca stiu si de ce, dar as fi bucuros sa imi infirmi parerea cu argumente solide.

  Enzo, cred ca aperi o cauza pierduta. De fapt o paeri mai mult pentru ca tu sa fii linistit cu ceea ce crezi, ca ceea ce stii tu sa ramana in picioare. Nu uita totusi ca “nu exista spiritualitate superioara adevarului”.

 30. enzo says:

  Draga Stef,
  In mod evident, scopul principal al acestui scandal este compromiterea MISA, nu castigul unor bani; cine s-a ocupat de mediatizarea lor, asta a avut drept scop. Filmele cu “proba secreta” nu au fost facute pentru a fi publicate. Ti-am mai spus ca ele au fost scoase la 18 martie 2004, de cei care au facut perchezitiile.
  Pe cine poti da in judecata ? Pe cine a putut da MISA in judecata, pentru ca rechizitoriul fabricat impotriva unor membri si a unor simpatizanti ai acestei scoli a aparut postat ilegal pe internet (desi este o infractiune, nu a fost gasit faptasul; el nici macar nu a fost cautat).
  Suntem intr-o tara in care democratia nici macar nu a inmugurit. Iar cei care au puterea, au tras in continuu in noi. Nu degeaba Basescu se agita cu privire la imaginea proasta a justitiei: ea este privita afara prin prisma scandalurilor fara precedent. Crezi ca ei nu percep realitatea ?
  Spui ca nu exista spiritualitate superioara adevarului. Asa este !!!!!!! Dar daca ne raportam la ceea ce se petrece cu noi, crezi ca presa ti-a servit adevarul in legatura cu MISA si cu Grieg ??????? As putea scrie mai multe tomuri despre acest subiect.

 31. Stef says:

  Draga Enzo,
  Fum, mult fum!

Leave a comment
To submit your comment, enter the code 1319

© All right reserved 2019 - Advaita Stoian by RoyalwpThemes